ТЕХНОЛОГИЯТА

ТЕХНОЛОГИЯТА            ВИДОВЕ ПРОЦЕДУРИ           ПРЕДИ КОРЕКЦИЯТА

Ексимерният лазер се използва за корекция на рефракционни аномалии - късогледство, далекогледство, астигматизъм. Той продуцира ултравиолетова светлина под формата на серия от импулси, които отстраняват малки части от роговичната тъкан /аблация/. Те не повлияват на останалите очни структури. При корекция на късогледството лъчът на ексимерния лазер се използва за оплоскостяване на роговичната повърхност. Това се постига посредством отстраняване на минимална част от тъканта в центъра на роговицата. При далекогледство лазерният лъч води до оформяне на по-стръмна централна част на роговицата.
В Очна Болница „Д-р Тасков” рефрактивната хирургия се извършва с Ексимерния лазер ALLEGRETTO EYE-Q на фирма ALCON - четвърто последно поколение.

В момента това е лазерната система, чийто енергетичен профил на лъча позволява корекция с най-точно приближение до идеалната оптична повърхност.
Предимства на ALLEGRETTO EYE-Q пред останалите лазери:
• Минимално време на въздействие;
• Постоянна система за следене на окото;
• Стандартизирани операционни процедури;
• Наличие на персонализирана аблация;
• Отлични следоперативни резултати;
• Мобилност;
• Висока надежност;
• Съвременен, ергономичен дизайн.
Процедурата протича без болка и дразнене. Упойката е само с капки. По време на същата се гледа мигаща червена светлина. След задействане системата на лазера, Вие няма да усещате действието му, само ще чувате характерен шум. Процедурата продължава секунди. Допълнително високотехнологично устройство (тракер) следи постоянно и най-малките движения на окото и компенсира положението на лазерния лъч.

При всяко по-голямо отклонение на окото тракерът автоматично прекъсва процедурата и след центриране, лазерът довършва аблацията. Предимство на нашия ексимерен лазер ALLEGRETTO EYE-Q е бързината на импулсите – 5 диоптъра късогледство се коригират за 15 сек.
Резултати
Изследванията показват, че в над 95% от коригиранитепациенти резултатът е отличен и не се налага допълнителна корекция. В редки случаи /при по-високи диоптри/ може да се наложи носене на очила, но с много по-малък диоптър или ще Ви се предложи повторна процедура на същото око.

COPYRIGHT © 2018 СОБАЛ "Д-Р ТАСКОВ". ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ.